Cursuri online ale UEFA cu privire la protecția copilului [Romanian]

Online courses Romanian
Publisher
UEFA
Terre des hommes
Federația Română de Fotbal

UEFA a lansat un proiect pentru protecția copilului în fotbal în parteneriat cu Terre des hommes pentru a ajuta asociațiile membre UEFA și alte părți interesate din fotbal să îți reîmprospăteze cunoștințele și aptitudinile cu privire la protecția copilului.

Proiectul cuprinde un set de instrumente pentru protecția copilului și patru cursuri însoțitoare online. Cursurile interactive sunt destinate tuturor celor care lucrează cu copii în fotbal sau celor interesați din acest domeniu.

Mai jos veți găsi versiunea în limba română a cursurilor online, oferită de Federația Română de Fotbal. Cursurile sunt de asemenea disponibile în engleză, franceză, germană, rusă și olandeză.

Va trebui să vă conectați sau să vă creați un cont pentru a urma cursurile online.

Sunt disponibile următoarele cursuri:

 • Conștientizarea protecției copilului în fotbal. Acest curs prezintă conceptul de protecție și responsabilitatea noastră comună de a face fotbalul un mediu sigur pentru copii. Acest curs este recomandat oricui este implicat în fotbal, inclusiv părinților, și celor interesați de acest subiect.
  • Durează în jur de 15 minute
  •  
 • Protecția copilului pentru antrenori.  Acest curs este mai specific și acoperă subiecte precum recunoașterea semnelor abuzului, situații particulare de risc pentru copii în mediul fotbalului și cu să răspundem îngrijorărilor cu privire la protecția copilului.
  • Durează în jur de 45 de minute
  •  
 • Protecția copilului pentru personal.  Acest curs este potrivit pentru întreg personalul și voluntarii care lucrează direct sau indirect cu copii în fotbal. Cursul îi va ajuta să își înțeleagă rolul în protecția copilului, modalitatea de a lua măsuri preventive și de raportare a situațiilor îngrijorătoare.
  • Durează în jur de 30 de minute
  •  
 • Protecția copilului pentru responsabilii pentru protecția copilului. Acest curs oferă pregătire aprofundată pentru cei care au nevoie de cunoștințe specializate, precum responsabilii pentru protecția copilului sau persoane de contact principale numite pentru protecția copilului care vor trata problemele legate de protecția copilului.
  • Durează în jur de 45 de minute
  •  

Vă încurajăm să explorați în continuare această platformă, mai ales secțiunile Bibliotecă și Noutăți, unde vom partaja în mod regulat resurse legate de protecția copilului în sport, și mai specific în fotbalul European. Aceste secțiuni sunt disponibile doar în Engleză.

Traducerea în limba română a cursurilor a fost realizată cu sprijinul proiectului „Un mediu sigur pentru copii în sport” (“Keeping Children Safe in Sports” (KCSS)) - implementat de Terre des hommes în România, în parteneriat cu Terre des hommes Grecia și Biroul Regional Terre des hommes în Ungaria. Proiectul e finanțat prin Programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie (2014-2020) al Uniunii Europene.

Topic
Awareness raising and education
Child safeguarding
Child safeguarding focal points
Training and capacity development
Workforce, competences and training